maandag 23 mei 2011

Terug, en hoe

Het is nog op de valreep. Bijna een jaar geleden schreef ik mijn laatste stukje hier. Er is nogal wat gebeurd en voor vissen, denken over vissen, schrijven over vissen en knutselen voor vissen was gewoon geen aandacht.

Een paar maanden geleden is daar gelukkig verandering in gekomen. Ik begon met het bouwen van een paar hengels. Een ultralicht vlokhengeltje op basis van een #0 vliegenblankje van carbon (Carbon? Ja, ik moet ook wel eens iets nieuws proberen), een zeelthengel van een oude splitcaneblank en een zelfgemaakt net voor bij die laatste hengel. Ook het bouwen van dobbers is weer opgepakt. Hans Koeslag heeft al een heel aardig stukje geschreven over het gebruik van mijn zeeltdobbers en ook andere lichtervissers zijn er tevreden over.

Een paar maanden geleden ben ik ook weer gaan vissen. Eerst op zeelt, maar of het te vroeg was, of dat ik nog moest inkomen weet ik niet. Ik ving brasems. Mooie dikke, maar het blijven brasems.

Met de vlok ging het beter. Mooie windes waren mijn deel. Met het lichtst mogelijke hengeltje heb je daar echte lol aan kan ik al verklappen.

Sinds het begin van deze maand is het verlangen weer zeelt te vangen omgeslagen in een kleine obsessie. Herman Melville zou er nog geen boeken over geschreven hebben, maar ik zie, denk en voel de hele dag de aanwezigheid van die groene rakkers op de achtergrond. Tijdens een lichtervissenuitje op bevrijdingsdag ving ik de eerste en inmiddels staat de teller, ondanks het beperkte aantal visuren, op drie van die geweldige beesten.
Over alle zaken ga ik de komende weken uitgebreider vertellen. Ik heb er weer zin in!

5 opmerkingen:

Dale Neijzing zei

Hoi Arjan!

Goed om weer wat van je te lezen!
Jij maakt mooie "dingen" zeg!!
Ik ben benieuwd naar je toekomstige verslagen en wat al niet meer.

Groet,
Dale

Arjan zei

Hoi Dale,

Jij bent ook lekker bezig zag ik. :)
Volgens mij gaat dit een goed jaar worden.

Arjan

Dale Neijzing zei

Laten wij het hopen kerel...laten wij het hopen...

PdeW zei

Je zeeltkoorts is herkenbaar. Ook ik had het wekenlang over de Groene Moby Dick totdat de eerste eindelijk in m'n netje lag. Mooie dobbers maak je trouwens!

groet,

Pieter

Arjan zei

Hallo Pieter,

Dank je. Jouw blog had ik nog niet eerder gezien. Leuk! Het lukt me niet een reactie achter te laten omdat google het niet wil snappen.

Arjan