maandag 29 september 2008

goed snoekwaterAls je met meer mensen gaat vissen is het natuurlijk altijd leuk om even te kijken of het water waarin je gaat vissen ook iets op gaat leveren. We vissen dan wel niet om "de knikkers", maar het is toch leuker om wel iets te vangen dan om zonder vis te blijven. Wegens een vervelende verkoudheid kwam het er niet van om zelf te gaan kijken, maar gelukkig heeft de 's Gravenhaagse hengelsportvereniging van veel viswater beschrijvingen staan op haar website. De polders rond Reeuwijk lijken eruit te springen wat betreft de snoekstand. Tijdens een visstandonderzoek werden 45 snoeken gevangen langs slechts 2 kilometer oever. Het water waarin dat gebeurde zou vorige week het jachtgebied worden van drie lichtervissers: Ap, Harvey en ikzelf.
Harvey had alleen 's ochtends tijd, dus we begonnen al vroeg. Om acht uur waren we klaar om de mist in te gaan. Dat dat laatste nogal letterlijk genomen moest worden wisten we nog niet...

Van die 45 snoeken hebben we niets gezien, en zelfs de baarzen kwamen slechts aarzelend op de kant. De grootste vis van de dag was een verkeerd gehaakte brasem, door Harvey op de kant gebracht, en de enige snoek mocht Ap bijschrijven. Zoals altijd hebben we ons wel vermaakt, en dat is natuurlijk het belangrijkst. De foto's hieronder spreken verder voor zich.
Een vreselijk kromme hengel voor Harvey.
Het resultaat van een spannende dril.
Een prachtig getekende snoek, hij moet alleen nog een beetje groeien.

1 opmerking:

Ap zei

Die andere vier en veertig snoeken waren waarschijnlijk nog te klein het kuntaas te pakken. We wachten nog een jaar of tien en gaan dan terug!

Ap